Βρίσκεστε στην επιλογή:

Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις
για το Διαγωνισμό Aegean Startups

Ερώτηση
Έχω ξεκινήσει το δικό μου Startup, μπορώ να συμμετέχω στο διαγωνισμό;
Απάντηση
Οι υποβαλλόμενες προτάσεις πρέπει να αφορούν επιχειρηματικές ιδέες σε αρχικό στάδιο – να μην έχει ιδρυθεί επιχείρηση ή να έχει μπει σε λειτουργία η επιχειρηματική ιδέα.

Ερώτηση
Είμαι φοιτητής/φοιτήτρια του Παν. Αιγαίου. Θα μπορούσε να πάρει μέρος μαζί μ” εμένα ένα άτομο εκτός Παν. Αιγαίου, αλλά φοιτητής σε άλλο Πανεπιστήμιο. Δηλαδή να γίνει συνδυασμός των ομάδων Α και Β;
Απάντηση
Στην προκήρυξη του διαγωνισμού στο ποιοι μπορούν να συμμετέχουν, αναφέρεται ότι «Δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη συμμετοχή μέλους/μελών και στις δύο Κοινότητες Α & Β.»
Στο κείμενο για τους όρους και προϋποθέσεις του διαγωνισμού αναφέρεται ότι «Όποιος υποψήφιος/α συμμετέχει στην Κατηγορία Α δεν μπορεί να συμμετέχει στην Κατηγορία Β και το αντίστροφο.»

Ερώτηση
Γίνεται να πάρω μέρος μόνος/μόνη στο διαγωνισμό ή πρέπει να ανήκω σε ομάδα;
Απάντηση
Οι υποψήφιοι/ες και από τις δυο κατηγορίες μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό μόνη τους, μεμονωμένα ή σε ομάδα.

Ερώτηση
Συμμετείχα σε ομάδα των Θερινών Σχολείων, αλλά τώρα πια τα μέλη της έχουν απομακρυνθεί, μπορώ να συμμετέχω στο διαγωνισμό με νέες ιδέες και νέες ομάδες;
Απάντηση
Οι υποψήφιοι/ες που συμμετείχαν σε ομάδες των Θερινών Σχολείων μπορούν να συμμετέχουν με νέες ιδέες και ομάδες, από φοιτητές/τριες και απόφοιτους του Παν.Αιγαίου στην κατηγορία Α και να συμμετέχουν κανονικά στη διαδικασία της αξιολόγησης του 1ου σταδίου.

Ερώτηση
Μπορώ να συμμετάσχω στον ίδιο τομέα και ατομικά αλλά και με ομάδα με 2 διαφορετικές ιδέες; Επίσης μπορεί μια ομάδα να υποβάλει 2 διαφορετικές ιδέες (μια για υπηρεσία και μια για προϊόν);
Απάντηση
Κάθε υποψήφιος/α εντός της ίδιας Κατηγορίας μπορεί να συμμετέχει σε μέχρι δύο προτάσεις – ομάδες και σε μέχρι δύο θεματικές περιοχές.

Ερώτηση
Έχω αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 1997; Μπορώ να κάνω αίτηση στον διαγωνισμό;
Απάντηση
Η προκήρυξη του διαγωνισμού στη σελίδα 2 αναφέρει στους συμμετέχοντες ότι «Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν: Κοινότητα Α: Φοιτητές/φοιτήτριες ή απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου από οποιοδήποτε επίπεδο σπουδών (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, υποψήφιοι διδάκτορες, διδάκτορες), μεμονωμένα ή σε ομάδες» χωρίς όριο ηλικίας.

Ερώτηση
Πότε λήγει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων του διαγωνισμού;
Απάντηση
Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω link http://www.aegean-startups.gr/%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-2017/

Ερώτηση
Που θα βρω πληροφορίες σχετικά με τα Βραβεία του Διαγωνισμού;
Απάντηση
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα βραβεία στην προκήρυξη του διαγωνισμού που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα … και συγκεκριμένα … . Τα βραβεία ανά κατηγορία θα ανακοινωθούν στην πορεία του διαγωνισμού.

Ερώτηση

Όλοι όσοι συμμετέχουν στην υποψήφια ομάδα για το διαγωνισμό υποχρεωτικά πρέπει να είναι και μέλη της εταιρείας startup που θα ιδρύσουμε αν όλα πάνε καλά και μετά την έκβαση του διαγωνισμού;

Απάντηση

Όχι, αυτό είναι ένα θέμα που θα το αποφασίσει η υποψήφια ομάδα.

Ερώτηση

Τα βραβεία για την Κοινότητα Β, που θα προσφέρουν χορηγοί του διαγωνισμού μπορεί να είναι χρηματικά ποσά?

Απάντηση

Ναι θα μπορούν να είναι και χρηματικά ποσά. Τα βραβεία του διαγωνισμού ανά κατηγορία θα ανακοινωθούν στην πορεία του διαγωνισμού

Ερώτηση

Αν το video που έχουμε σκοπό να επισυνάψουμε, το οποίο αποτελεί και προαιρετικό υλικό για την αίτηση συμμετοχής έχει κάποιους τίτλους γραμμένους στα αγγλικά, θα υπάρχει πρόβλημα για αυτό;  Δεδομένου ότι η σύνταξη όλων των βασικών περιλήψεων που ζητούνται θα πρέπει είναι στα ελληνικά.

Απάντηση

Αυτό που αναφέρουν οι όροι του διαγωνισμού ότι η υποβολή των προτάσεων και των συνοδευτικών κειμένων γίνεται στην Ελληνική γλώσσα (με εξαίρεση της χρήσης επιστημονικών ή ειδικών διεθνών όρων, όπου αυτό απαιτείται) αφορά τα κείμενα και όχι το λογότυπο ή το προωθητικό υλικό όπως, το video.

Ερώτηση

Στην ειδική φόρμα του δικτυακού τόπου καλούμαστε να επιλέξουμε θεματική περιοχή. Η επιχειρηματική ιδέα μας ουσιαστικά ανήκει σε 2 θεματικές περιοχές θεωρούμε με την ίδια βαρύτητα. Τι μας συμβουλεύετε να κάνουμε; Μπορούμε να υποβάλουμε την επιχειρηματική ιδέα δύο φορές για κάθε μία από τις θεματικές ενότητες;

Απάντηση

Σύμφωνα με τη φόρμα υποβολής, θα υποβάλλετε μια φορά την πρόταση σας στο σύστημα του Aegean Startups αποφασίζοντας πια θεματική κατηγορία έχει για εσάς μεγαλύτερη βαρύτητα.

Στη συνέχεια με ένα μήνυμα στο company@aegean.gr θα μας ενημερώνετε ότι η ιδέα σας (με τον κωδικό και τα στοιχεία υποβολής) μπορεί να ενταχθεί και στη 2η θεματική κατηγορία που πιστεύετε, για να το λάβει υπόψη της η Επιτροπή Αξιολόγησης.