Βρίσκεστε στην επιλογή:

Aegean 4 you

To Βόρειο Αιγαίο στο πιάτο σας!

Στοιχεία Ομάδας

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΑΣΑΛΙΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΜΠΟΥΖΕΛΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

ΜΠΡΟΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Προφίλ Πρότασης

Η επιχείρηση Aegean 4 you είναι μία καινοτόμα επιχείρηση η οποία προσπαθεί να γνωστοποιήσει προϊόντα χαμένα στο χρόνο, προϊόντα αγνά παραδοσιακά τεσσάρων νησιών του Βορείου Αιγαίου, Σάμου, Χίου, Λέσβου, Λήμνου. Συνδυάζει τις εκλεκτές παραγωγές των νησιών αυτών, που αφορούν στους τομείς της τυροκομίας, οινοποιίας, ζαχαροπλαστικής και της τοπικής κουζίνας. Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα σε όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν αυτά τα νησιά μέσα από τις γεύσεις τους αλλά και σε όσους τα έχουν γνωρίσει και τα έχουν αγαπήσει.

Κατ’ αρχήν η επιχείρηση μας θα εδρεύει σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης στην καρδιά της Αθήνας, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Εκεί θα διατίθονται όλες οι βορειοπελαγίτικες γεύσεις σε ένα μεγάλο και ποικίλο εύρος καταναλωτών. Εκτενέστερα θα παρέχεται στους καταναλωτές μία μεγάλη ποικιλία κρασιών Σάμου και Λήμνου εξαιρετικής ποιότητας και φήμης χρόνων με κυρίαρχη ποικιλία τους, το Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα οινοποιία συνεργασίας Ένωση Ενοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου και Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου. Φυσικά δεν μπορεί να λείπει η τρυφερή μυρωδιά του ούζου μία γευστική εμπειρία που προέρχεται από τη Λέσβο. Ούζα της Λέσβου ξακουστά όπως Βαρβαγιάννη,και Πιτσιλαδή.Όσον αφορά τα τυροκομικά είδη θα ενισχύσουμε το μοναδικό τυροκομείο της Σάμου Βουρλιώτη με προϊόντα όπως γραβιέρα ανθότυρο και μυζήθρα. Από τη Λήμνοπρομηθευόμαστε τα πεντανόστιμα παραδοσιακά τυριά καλαθάκι, μελίχλωρο, κασκαβάλι, από τη Λέσβο το περίφημο λαδοτύρι, αλλά και το μαστέλλο Χίου. Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι θα διατίθεννται από τα προαναφερθέντα τυροκομεία η παραδοσιακή ελληνική φέτα, κεφαλοτύρι, ανθότυρο και γραβιέρα για να αναδειχθεί η μοναδικότητα παραγωγής τους όσον αφορά το ντόπιο γάλα και την τοπική κτηνοτροφία.Επίσης θα υπάρχει το χρυσαφένιο ελαιόλαδο των συνεταιρισμών της Λέσβου αλλά και ελαιόλαδο Σάμου. Δε θα μπορούσαμε φυσικά να παραλείψουμε το θεραπευτικό θησαυρό της Χίου, τη μαστίχα, μέσω των εκπληκτικών προϊόντων Σαράντης και Citrus όπως λικέρ, λουκούμια, μαρμελάδες, τσίχλες και άλλα. Τέλος θα διατίθενται τοπικά γλυκά των νησιών, γλυκά του κουταλιού, χειροποίητα ζυμαρικά και μέλι από γνωστούς νησιωτικούς συνεταιρισμούς. Ως ιδρυτές αυτής της ιδιαίτερης επιχείρησης αλλά και ως διατροφολόγοι προσφέρουμε στους καταναλωτές καινοτόμες γεύσεις οι οποίες προέρχονται από το συνδυασμό των νησιωτικών προϊόντων όπως φλωμάρια με καλαθάκι, φλωμάρια αρωματισμένα με κρασί Σάμου και κρασί ποικιλιών Σάμου και Λήμνου αρωματισμένα με μαστίχα Χίου. Μέσω αυτών των προϊόντων προσπαθούμε να αναδείξουμε καινούριες και υγιεινές γεύσεις από τα ήδη απολαυστικά παραδοσιακά προϊόντα. Καθένα από τα προϊόντα θα διατίθεται προς δοκιμή σε μικρές αλλά επαρκείς ποσότητες δίνοντας στον καταναλωτή την δυνατότητα να αναγνωρίσει αλλά και να μάθει τις αιγιαλίδες γεύσεις προτού τις αγοράσει. Ο χώρος του καταστήματος θα κοσμείται από χάρτες των νησιών όπου θα τονίζονται οι παραγωγικές περιοχές από εκείνες δηλαδή που θα προμηθευόμαστε τα προϊόντα. Επιπλέον κάποια κρασιά και κάποιες ποικιλίες ούζων όσο αυτό είναι εφικτό (συμφωνά με τους κατάλληλους τρόπους συντήρησης) θα υπάρχουν σε χύμα συσκευασίες για ευκολότερη κατανάλωση και πιο προσιτή τιμή. Το ίδιο θα συμβαίνει και στα τυροκομικά είδη ώστε να δίνονται σε επιθυμητές ποσότητες. Η ιδιαιτερότητα της επιχείρησης έγκειται στην ενημέρωση κοινού τόσο για τη θρεπτική αξία όσο και για τις ευεργετικές ιδιότητες των διαθέσιμων παραδοσιακών προϊόντων. Ως μία επιστημονική ομάδα γνωρίζουμε πιο απλά «τι πουλάμε» διότι θα ενημερώνουμε τον καταναλωτή για τις θετικές επιδράσεις κάθε ντόπιου τροφίμου στην υγεία του αφού θα θα έχουμε επιτελέσει ερευνητικές δοκιμές εμείς οι ίδιοι σε αυτά. Οι δοκιμές θα γίνονται σε συνεννόηση με τις επιχειρήσεις των νησιών που θα συνεργαστούμε.Η πώληση των τροφίμων θα γίνεται κατά το δυνατόν σε τιμές πιο προσιτές από εκείνες της πώλησης στα σημεία παραγωγής τους έτσι ώστε ο αέρας του Αιγαίου να γίνει μία γλυκιά συνήθεια με προοπτικές εξέλιξης.