Meet Culture

H Meet Culture είναι μία νέα εφαρμογή επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR/VR) μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και του κόσμου, ανακαλύπτοντας περιεχόμενο σχετικό με την ιστορία, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα τουριστικό εργαλείο που μπορεί να αναβαθμίσει την ταξιδιωτική εμπερία και να ενισχύσει την προβολή επιχειρήσεων. Αποστολή μας είναι να αναπτύξουμε ένα νέο μέσο μετάδοσης εμπειριών με το οποίο η πολιτιστική κληρονομιά γίνεται ακόμη πιο προσβάσιμη, και η τουριστική εμπειρία πιο πλούσια.

Xαρακτηριστικά πρότασης

Σκοπός της εφαρμογής είναι να προσφέρει μία νέα δυνατότητα τόσο στους χρήστες όσο και σε οργανισμούς/επιχειρήσεις, σαν ένα μέσο μετάδοσης πολιτιστικών και τουριστικών εμπειριών οι οποίες γίνονται ακόμη πιο προσβάσιμες οπουδήποτε στον κόσμο.

Τα πλεονεκτήματα για τους χρήστες είναι ότι μπορούν να:

  • επιλέξουν τρισδιάστατες απεικονίσεις εκθεμάτων και να τα τοποθετήσουν στον πραγματικό χώρο
  • περπατήσουν γύρω από αυτά και να τα μελετήσουν από κοντά
  • επισκεφθουν μέσω VR διάσημους προορισμούς και αξιοθέατα της Ελλάδας
  • ανακαλύψουν επαυξημένο οπτικοακουστικό περιεχόμενο σε επιλεγμένα γεωγραφικά σημεία
  • μοιραστούν την εμπειρία τους στα social media

Οι ροές εσόδων της παρούσας πρότασης προέρχονται από in-app purchases μέσα από τα οποία οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώσουν περαιτέρω περιεχόμενο (όπως πρόσθετες AR/VR εμπειρίες και location-based audio tours). Ταυτόχρονα, τουριστικές επιχειρήσεις και πολιτιστικά ιδρύματα μπορούν να διαφημιστούν προβάλλοντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους εντός της εφαρμογής.

Κοινό

Η εφαρμογή απευθύνεται σε χρήστες φορητών συσκευών που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και τον τουρισμό, καθώς και σε τουριστικές επιχειρήσεις, πολιτιστικά ιδρύματα, εμπορικά καταστήματα και οργανισμούς. Οι χρήστες θα την προτιμήσουν διότι μέσω αυτής αποκτούν μια νέα μορφή περιεχομένου που μέχρι στιγμής δεν είναι ευρέως διαθέσιμη. Οι επιχειρησιακές περιπτώσεις που αναφέραμε αποκτούν ένα νέο κανάλι διαφήμισης με το οποίο μπορούν να προβάλλουν δυναμικό και διαδραστικό περιεχόμενο ικανό να τραβήξει το ενδιαφέρον του χρήστη και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Το τμήμα της αγοράς στο οποίο στοχεύουμε είναι η νέα μορφή του digital marketing (VR/AR market).

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού τα τελευταία 3 χρόνια επισκέπτονται την Αθήνα κατά μέσο όρο 4.6 εκατομμύρια τουρίστες εκ των οποίων το 83% χρησιμοποιεί smartphones, (SITA, 2016).

Στοιχεία αγοράς, προοπτικές ανάπτυξης, ανταγωνισμός

Η εταιρεία μας ανήκει στον κλάδο των immersive media, ο οποίος περιλαμβάνει τις τεχνολογίες AR, VR, 360° photography/video. Κατά την περίοδο 2016-2025 το VR/AR market υπολογίζεται να έχει σύνθετο ετήσιο ποσοστό αύξησης (CAGR) 41.2%, με το τέλος του 2018 να αγγίζει τα $7.6 δις και το 2025 τα $130 δις (The Insight Partners, 2017). Επίσης όλες οι κορυφαίες εταιρείες (Apple, Google, Facebook, Amazon, κ.α.) αξιοποιούν ολοένα και περισσότερο αυτές τις τεχνολογίες, κάνοντας τις μεγαλύτερες επενδύσεις τους σε αυτές.

Κύριοι ανταγωνιστές μας είναι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των digital media. Η αντίδρασή τους θα ήταν να στραφούν στην υιοθέτηση αυτών των νέων μέσων προσφέροντας αντίστοιχες υπηρεσίες και προϊόντα. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι σήμερα το ευρύτερο κοινό είναι πιο εξοικειωμένο με τα συμβατικά digital media έναντι των νέων αυτών μέσων. Ταυτόχρονα όμως, η ταχύτατη ανάπτυξη των immersive media περιπλέκει τις απαιτήσεις τεχνογνωσίας που χρειάζονται για την σωστή εφαρμογή τους, που σημαίνει ότι αρχικά θα δυσκολευτούν να προσφέρουν υψηλή ποιότητα περιεχομένου. Σκοπεύουμε να κατοχυρώσουμε τη θέση μας στην αγορά AR/VR, αναπτύσσοντας ένα πλούσιο portfolio εφαρμογών με πελάτες από την εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά, και καλλιεργώντας σχέσεις με νεότερους και ταλαντούχους σπουδαστές και επαγγελματίες σχετικών πεδίων (3d modellers, designers, developers), με τους οποίους θέλουμε να συνεργαστούμε στο άμεσο μέλλον. Πιστεύουμε ότι με αυτήν την στρατηγική θα έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών μας.

Kόστη και ποσό χρηματοδότησης

Τα σημαντικότερα κόστη για την υλοποίηση της ιδέας αφορούν την απαιτούμενη τεχνογνωσία, τον τεχνικό εξοπλισμό, το χρόνο εργασίας και την ενδεχόμενη πρόσληψη επιπρόσθετου εργατικού δυναμικού. Το κόστος για την υλοποίηση της ιδέας σε πλήρη κλίμακα κυμαίνεται από 10.000 έως 100.000 ευρώ.

Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής έχει ήδη υλοποιηθεί και βρίσκεται προς δημοσίευση στο App Store για συσκευές iOS. Tο επόμενο διάστημα θα προστίθενται νέες λειτουργίες και περιεχόμενο μέσω τακτικών ενημερώσεων, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσεται και η Android έκδοση της εφαρμογής.

H ομάδα μας

Νικόλας Σπαρασέλλο, 33 ετών – Application Development, Multimedia Production

Αλέξανδρος Ανανιάδης, 31 ετών – Human Computer Interaction, Research & Development

Αναπτύσσουμε εφαρμογές από το 2015 ως eyeSphere | Immersive Media, και τα δυνατότερα σημεία μας είναι η τεχνογνωσία στο πεδίο μας και το project management.

Η βασικές αξίες και ικανότητες που μας χαρακτηρίζουν είναι η προσήλωση στους στόχους μας, η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε κάθε νέο project, η ταχεία επίλυση προβλημάτων και η δημιουργική προσέγγιση στην εργασία μας.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συμμετάσχει σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις με επίκεντρο την καινοτομία, τον πολιτισμό και τις ψηφιακές τέχνες.

Video & Screenshots

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα demo video της εφαρμογής στην πράξη, καθώς και κάποια screenshots από αυτή.

https://youtu.be/skmaqrrT_9Y

https://www.dropbox.com/sh/jpengxsysb7bmu6/AADJKIYcSZzau0yhXIgmrEZna?dl=0


Κωδικός Ιδέας

2602

Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου

Νικόλας Σπαρασέλλο

Ιδιότητα

Εκτός Κοινότητας ΠΑ

Ονοματεπώνυμο 2ου Μέλους

Αλέξανδρος Ανανιάδης

Κατηγορία Υποβολής

Θεματική Κατηγορία

Τουρισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον

Η ιδέα σας έχει τύχει εμπορικής εφαρμογής μέχρι τώρα;

Όχι