souma.gr – Αποστάγματα Online

Πλατφόρμα αγοράς ελληνικών αποσταγμάτων κατευθείαν από τον παραγωγό από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.
Το souma.gr δίνει τη δυνατότητα στους απανταχού ενδιαφερόμενους του καλού και ποιοτητικού αποστάγματος να δοκιμάσουν γεύσεις από όλες τις περιοχές της Ελλάδας με τη μοναδικότητα της απόσταξης και το μεράκι του κάθε παραγωγού

Το souma.gr είναι ηλεκτρονική πλατφόρμα αγορών που φέρνει σε επαφή τους λάτρεις των παραδοσιακών ελληνικών αποσταγμάτων με τους κατά τόπους μικρούς αποσταγματοποιούς από όλες τις περιοχές του ελλαδικού χώρου. Στόχος της πλατφόρμας μας είναι η διάθεση αγνών αποσταγμάτων με το μεράκι και τα χαρακτηριστικά του τόπου προέλευσης του κάθε αποσταγματοποιού, σε κάθε αγοραστή που θέλει να γευτεί  ξεχωριστές και ιδιαίτερες γεύσεις που το κάθε απόσταγμα φέρνει μαζί του. Το ταξίδι αυτό ξεκινάει από τη συλλογή της πρώτης ύλης, της απόσταξης (στέμφυλα, σύκα, εσπεριδοειδή κ.α.), συνεχίζεται στο μυστικισμό που κρύβει το «καζάνισμα» της πρώτης ύλης με τα γλέντια και τους χορούς του και ολοκληρώνεται κατά την παράδοση του αποστάγματος στην πόρτα του αγοραστή για να ξεκινήσει ένα νέο μοναδικό ταξίδι.

To souma.gr ενώνει δύο κόσμους που υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δε συναντιούνται εύκολα. Και όταν λέμε δε συναντιούνται εύκολα, δεν εννοούμε στην επαρχία αλλά στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το εξωτερικό: ντόπιους παραγωγούς σούμας, ρακής, τσικουδιάς και τσίπουρου από όλη την Ελλάδα με αγοραστικό κοινό μέσω μιας εύχρηστης πλατφόρμας, με γρήγορους, αυτοματοποιημένους και ασφαλείς τρόπους πληρωμής και παράδοσης.

Το ισχυρότερο πλεονέκτημα της πλατφόρμας που υλοποιούμε είναι η αμεσότητα που χαρακτηρίζει τη σχέση παραγωγού – καταναλωτή. Ο δεύτερος μπορεί να επιλέξει το απόσταγμα της αρεσκείας του καθώς και τον τόπο παραγωγής, όταν παράλληλα θα είναι σε θέση να επιλέξει ακόμα και τον ίδιο τον παραγωγό βασισμένος στο προφίλ και τη βαθμολόγησή του από άλλους χρήστες. Επιπρόσθετα, ο καταναλωτής θα μπορεί να γνωρίσει τον ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής του αποστάγματός του, καθώς και όλη τη φιλοσοφία που κρύβει μέσα από φωτογραφίες και βίντεο από τη μυστικιστική διαδικασία της απόσταξής του.

Οι αποσταγματοποιοί που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να εγγραφούν στην εφαρμογή μας, θα πρέπει να πληρούν κάποιες πολύ σημαντικές προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να διαθέσουν τα αποστάγματά τους: Αρχικά, τα αποστάγματα που θα διαθέσει θα είναι αποστάγματα από παραδοσιακά καζανίσματα, είτε στο προσωπικό του καζάνι είτε σε άλλα ιδιωτικά καζάνια. Εν συνεχεία, όλα τα αποστάγματα που θα διατίθενται μέσω της πλατφόρμας μας θα φέρουν και την ημερομηνία καζανίσματος καθώς και της αρχής που ήλεγξε την ποιότητά τους ( συνήθως τα παραρτήματα του Χημείου του Κράτους ή οι κατά τόπους τελωνειακές αρχές).

Η παράδοση του αποστάγματος θα γίνεται στην πόρτα του καταναλωτή με τη βοήθεια της συνεργαζόμενης εταιρείας ταχυμεταφορών. Η διαδικασία θα πραγματοποιείται από τον εκάστοτε παραγωγό, τον οποίο και θα έχουμε προμηθεύσει με τις οικολογικές συσκευασίες του souma.gr. Επομένως η διαδικασία παραμένει αυστηρά προσωπική: αποσταγματοποιός διαθέτει σε καταναλωτή, ακολουθώντας πάντα τα αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις ποιότητας του souma.gr.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών όσο και Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρατηρείται αύξηση τα τελευταία χρόνια και λόγω κρίσης, της κατανάλωσης των ποτών που προέρχονται από απόσταξη στον ελλαδικό χώρο. Αυτό από μόνο του μπορεί να αποτελεί σημαντικό παράγοντα για προσδοκίες επιτυχούς λανσαρίσματος της ιδέας μας, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε τα παρακάτω.

Όταν ξεκινήσαμε να γυροφέρνουμε την ιδέα μας κάπου στο 2011, όταν και κατοχυρώσαμε το όνομα souma.gr, δε σκεφτόμασταν την εμπορική απήχηση, όσο την αναγκαιότητα να μπορούμε να προμηθευτούμε γευστικά αποστάγματα από περιοχές που είτε είχαμε ακούσει από παρέες φίλων και συμφοιτητών, είτε με βάση τα δικά μας γούστα. Και κυρίως, αποστάγματα που θα ξέραμε ότι την επόμενη μέρα θα μας εξασφάλιζαν ένα καλό ξύπνημα! Έτσι, ξέραμε ότι ο μόνος τρόπος για να ισχύσουν οι παραπάνω συνθήκες είναι να γνωρίζει κανείς ότι το προϊόν που θα καταναλώσει, θα προέρχεται  από έμπιστο παραγωγό. Κάτι τέτοιο σε επαρχιακή πόλη ή χωριό είναι σχετικά εύκολο. Αλλά σε περιπτώσεις όπως η Αθήνα, σίγουρα δεν είναι εύκολο. Και κάπου εδώ, έρχεται το souma.gr.

Υλοποίηση

producer-screen-shot-page

Από πλευράς υλοποίησης, η πλατφόρμα υποστηρίζει διασύνδεση πελάτη, παραγωγού, ολοκληρωμένο order flow. Επίσης, υποστηρίζει πλήρες monitoring όλων των διαδικασιών του συστήματος. Τα ιδιαίτερα σημεία που χρήζουν καθοδήγησης αφορούν στο κομμάτι του marketing της ιδέας μας αλλά και στις νομοθετικές ρυθμίσεις που διέπουν το ευαίσθητο κομμάτι της διάθεσης αλκοόλ προς τρίτους.

Ζωρζής Βαρκάρης , Απόφοιτος τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου


Κωδικός Ιδέας

2608

Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου

Βαρκάρης Ζωρζής

Ιδιότητα

Απόφοιτος ΠΑ

Τμήμα Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

Κατηγορία Υποβολής

Θεματική Κατηγορία

Αγροτική Ανάπτυξη-Διατροφή-Υγεία-Εκπαίδευση

Η ιδέα σας έχει τύχει εμπορικής εφαρμογής μέχρι τώρα;

Όχι